Innováció a kétrétegű tabletták formájában – kevesebb tabletta, azonos hatásfok

A krónikus betegségek kezelése gyakran megköveteli, hogy a betegek egyszerre több, különböző hatóanyagokat tartalmazó tablettát vegyenek be. A kétrétegű tabletták az előnyben részesített gyógyszerforma, ha a hatóanyagok eltérő kémiai és/vagy fizikai tulajdonságaik miatt nem kompatibilisek. Lehetővé teszik az összetevők fizikai szétválasztását, és így a termék megfelelő stabilitását és minőségét. Ez azt jelenti, hogy a betegek két vagy több tabletta helyett egyetlen tablettát vehetnek be.

Több hatóanyag egy gyógyszerformában történő fix dózisú kombinációjának bevezetésével megkönnyítjük a betegek kezelését. Így elérjük az optimális kezelési eredményt, ami kétségtelenül javítja a betegek életminőségét. A környezetterhelés is csökken, mivel több hatóanyag egy gyógyszerben történő kombinálása csökkenti a csomagolási hulladékot.

A telmiszartán és hidrokloriazid hatóanyagokat kombináló gyógyszer a Krka egyik kétrétegű tabletta formájú gyógyszere.

dvoslojne tablete

A kétrétegű tabletták egy vagy több hatóanyag ellenőrzött felszabadítását is lehetővé teszik.

Az első rétegben lévő hatóanyag azonnal felszabadul. Ezzel szemben a második rétegben lévő hatóanyag hosszabb idő alatt vagy késleltetve szabadul fel. Így a gyógyszer terápiás koncentrációja hosszabb ideig megmarad a szervezetben, ami jobb kezelési hatást tesz lehetővé. A szabályozott hatóanyag-felszabadulás azt jelenti, hogy a gyógyszert naponta csak egyszer kell bevenni, így az optimális koncentráció 24 órán keresztül fennmarad.

A kétrétegű tabletták előállítása egyedülálló kihívást jelent. A hatóanyagokat mindkét rétegben pontosan kell adagolni. Az is létfontosságú, hogy a két réteg ne váljon szét – összetételük eltérő, így fizikai tulajdonságaik is különböznek.

Slideshow slide 1

Kétrétegű tabletták

0:20

Folytassa a böngészést

Multiparty banner 1

LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA

A legmodernebb technológiával biztosítjuk gyógyszereink magas minőségét, biztonságosságát és hatékonyságát.

TOVÁBB

MINŐSÉG

Elkötelezettek vagyunk a minőség iránt, mivel ez minden tevékenységünk alapvető részét képezi.

TOVÁBB

TERMÉKEK

Biztonságos és hatékony kezelést biztosítunk kiváló minőségű termékekkel.

TOVÁBB