Minőség

A Krka a termékek és szolgáltatások minőségének biztosítására valamint a kulcsfontosságú folyamatok fejlesztésére törekszik. Célunk, hogy megfeleljünk a fogyasztói elvárásoknak.

Minőség

Integrált irányítási rendszer (IMS)

A Krka stratégiája kezdetektől fogva a minőségi-, hatékony- és biztonságos gyógyszerek gyártása. A legújabb módszereket és a helyes gyógyszergyártási gyakorlatot alkalmazzuk, amelyeket az évek során továbbfejlesztettünk. Annak érdekében, hogy mindig egy lépéssel a GMP és egyéb GxP követelmények előtt járjunk, javítottunk minőségirányítási rendszerünkön, amely az integrált irányítási rendszer része lett. Az alábbi rendszerek épültek be fokozatosan az Integrált Irányítási Rendszerbe: 1996 – ISO 9001, 2000 – Responsible Care (RC), 2001 – ISO 14001, 2004 – HACCP, 2005 – OHSAS 18001, és 2007 – ISO 27001.

Az IMS-t a központosított dokumentum kezelő rendszer támogatja, amelyet 1993-ban vezettünk be és folyamatosan fejlesztünk. Az IMS és minden rendszer hitelességét a különböző hatóságok tanúsítványai bizonyítják. Ezáltal folyamatosan növeljük partnereink bizalmát rendszereink és termékeink iránt.

A folyamatos fejlesztést a szabványok és iránymutatások, a PDCA (Plan, Do, Check, Act – Tervezés, Megvalósítás, Ellenőrzés, Cselekvés szemlélet), valamint mindezek betartása határozza meg. Ez mozdítja elő a minőség rendszeres fejlesztését a Krka minden területén. A folyamatirányítási rendszer minden lépésre kiterjed: a fogyasztói igényekre, a marketingre, a kutatásra és fejlesztésre, a termék kínálatra és értékesítésre, valamint a vevői elégedettség elérésére.

Minőségbiztosítási rendszer

A GMP (Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) volt a Krka első minőségirányítási rendszere, később pedig a többi irányítási rendszer fejlesztésének alapja. Az általa támasztott követelmények betartása törvényben előírt kötelezettség, ezért fontossága alapvető a gyógyszergyártás és értékesítés során.

A minőségbiztosítási rendszer működését különféle módszerekkel folyamatosan ellenőrizik. A belső vizsgálatok alkalmával a minőségirányítási rendszert auditálják.

A Krka minőségbiztosítási rendszere a szabványoknak megfelelően külső hatóságok által is ellenőrzött.