Cégünkről

A KRKA, d.d., Novo mesto, szlovén gyógyszergyár, Európa és a világ legjelentősebb generikus gyártóinak egyike. Több mint 60 éves gyógyszergyártói múlttal és tapasztalattal rendelkezik, készítményeit 70 országban forgalmazzák világszerte.

28 országban található leányvállalata, további 19 országban pedig képviselete. Legjelentősebb piacai Kelet-Európában Oroszország és Ukrajna, Közép-Európa, valamint Nyugat-Európa.

A cég a magyar piacra először 1992-ben kereskedelmi képviseletként lépett be, majd 2006 júniusa óta leányvállalatként, KRKA Magyarország Kereskedelmi Kft. néven van jelen.

A Krka készítményeit a magyarországi gyógyszerpiacra 1985-ben vezette be, kezdetekben a kardiológiai, majd szteroid, antibiotikum és vírusellenes szereket forgalmazta.

2004-ben kezdtük gyógyszerpalettánkat jelentősen bővíteni kardiológiai, 2005-től központi idegrendszerre ható, később pedig gasztroenterológiai és egyéb készítményekkel.

Jelenlegi forgalmunk 96 százalékát a vényköteles, 2 százalékát a vény nélküli gyógyszerek, míg további 2 százalékát az állatgyógyászati készítmények alkotják. Legnagyobb forgalmú gyógyszereink a vérnyomáscsökkentők, koleszterinszint csökkentők, proton-pumpa gátlók (gyomorsavcsökkentők) és antidepresszánsok. A vény nélkül kapható gyógyszerek közül a gyomorsavcsökkentőink, allergiaellenes készítményeink; az állatgyógyászati készítményeink közül pedig az antibiotikumok a legjelentősebbek.

Magas minőségű, kedvező árú generikumokat forgalmazunk. Generikus gyógyszereink egyenértékűségét az eredeti, innovatív készítményekhez képest, bioekvivalencia és klinikai vizsgálatok bizonyítják.

Célunk, hogy egy-egy adott hatástani területen mind hatóanyag, mind kiszerelési forma tekintetében minél szélesebb választékot nyújthassunk a szakemberek számára, lehetővé téve ezáltal a betegek egyéni igényeinek minél jobb kiszolgálását.