27. 5. 2024

A Krka önkéntesei ismét jótékonykodtak

2 perc olvasási idő

A 11. Krka Jótékonysági és Önkéntes Hét során az önkéntesség és a személyes segítségnyújtás értékeit osztottuk meg egymással, különböző generációk tagjait összekötve. Szlovénia-szerte zajlottak programok, amelyekhez 21 másik ország csatlakozott. Ismét meglátogattuk a nyugdíjas otthonok lakóit, a foglalkozási központok kórtermeit, a gyógypedagógiai iskolák és intézmények tanulóit. A hetet egy “Nyitott Kapu Nappal” nevű eseménnyel zártuk a Krka központjában, Novo Mestoban, ahol közel 1800 Krka kollégát és szeretteiket láttuk vendégül.

11-Krkin-teden-humanosti-in-prostovoljstva_Zavod_za_transfuzijsko_medicino_Ljubljana-w825

A Krka munkatársai fontosnak tartják a jótékonykodást és az önkéntességet. A Krka közel hét évtizede a lehető legközvetlenebb módon erősíti a társadalmi felelősségvállalást és a humanitárius tevékenységet. Nagy örömünkre szolgál jótékonysági kampányunk növekvő visszhangja, amely 2012 óta népszerűsíti az önkéntesség értékeit.

Márciusban Krka erdőt ültettünk Magyarországon

Idén rendhagyó módon, faültetéssel ünnepeltük a március 8-i nőnapot a magyar irodában. A Krka 70. évfordulója alkalmából a 2024-es évünk a 7-es és 70-es számok bűvöletében forog, így elsődlegesen 70 fa ültetését tűztük ki célul, ám a projekt végül olyan sikeresen zárult, hogy 108 fát ültethettünk Szarvasgedén. 

​A lelkes, irodai kollégákból álló csapatunk 10 órakor már ásót és kapát ragadva sorakozott a Nógrád megyei erdőszélen. Bár az idő sajnos nem volt túl kegyes hozzánk, céltudatosan vetettük bele magunkat a cserjeültetésbe. A metsző hideg és a fárasztó munka ellenére lelkesen haladtunk a cölöpökkel kijelölt sorokban. Hármas csoportokban dolgoztunk, míg az egyik ásott, a másik a földbe helyezte a kis cserjét, miközben a harmadik gondosan letapogatta a földet körülötte. Reméljük, hogy 10 éven belül már egy csodás kis erdő fog itt állni, hiszen k​ét órányi kemény munkával összesen 108​ fát ültettünk, ezáltal is hozzájárulva a Krka természetvédelmi célkitűzéseihez. 

IMG_2064

A KRKA JÓTÉKONYSÁGI ÉS ÖNKÉNTES HÉT TIZENEGY ÉVE SZÁMOKBAN

  • Több mint 10 000 krkai önkéntes vett részt a jótékonysági akciókban.
  • 34,2 tonna ruhát, élelmiszert, könyveket, játékokat, személyi higiéniai cikkeket és egyéb szükséges dolgokat gyűjtöttünk össze a Vöröskereszt és a Karitász szervezetek számára.
  • 1175 liter vért adtunk.
  • Segítettünk 8 995 élelmiszercsomag elkészítésében, ruhák és személyi higiéniai cikkek szortírozásában, amelyeket a Vöröskereszt és a Karitas szervezeteknél gyűjtöttek össze.
  • 37 idős otthon lakóival töltöttünk időt, különböző műhelymunkákat és kulturális eseményeket szerveztünk számukra.
  • Szociális tevékenységet folytattunk 17 intézményben és a speciális igényű gyermekek általános iskoláiban a gondozottakkal.
  • Közel 4,7 tonna állateledelt gyűjtöttünk össze, segítettünk az állatmenhelyeken.
  • A Krka közel 22 800 látogatót és Krka-alkalmazottat látott vendégül.